Geboorteverhaal Nina Sofie

Wat een blijdschap was er in huis toen wij er achter kwamen dat mamma zwanger was van jou! Vastberaden groeide jij in mijn buik. Je bepaalde al voor je geboorte jouw eigen weg. Je liet je niet eerder overhalen om op de wereld te komen. 4 dagen na de uitgerekende data gaf je de eerste tekenen van leven dat je de zonnestralen wilde gaan bekijken.

Als voorbereiding op de grote dag dat wij jou in onze armen konden sluiten, wat keken wij hier de laatste dagen naar uit. Hoe zou je eruit zien, op wie lijkt je, heb je haar et cetera. Hebben wij een cursus Hypno Birthing gevolgd.

Donderdag was jouw dag. Op deze dag liet je van je horen. Rond een uurtje of 19.45 begon het te borrelen in mijn buik. Het deed geen pijn of iets dergelijks, wel merkte ik dat het anders was dan anders. Ik wist dat het ging beginnen. Je pappa had afgesproken met een vriend die hij al en tijdje niet had gezien, dus ging nog een biertje bij de Balustrade doen (mooie kroeg in Castricum). Vanaf 19.45 begon ik de “weeën” op te schrijven. Om de 5 minuten had ik een wee, opdat moment was ik mij er nog niet van bewust dat dit weeën waren. Een uurtje later had ik weeën om de 3 a 4 minuten. Vanaf de eerste wee had ik contact met pappa via de app, om 21.15 was hij thuis want het begon serieus te worden. Om 21.30 belde pappa de verloskundige die hier om 22.00 uur was. Op dat moment had ik 2 centimeter ontsluiting, we waren samen al aan de bevalling begonnen. Als 2 stoere meiden gingen we door aan de reis, een hele mooie reis en hele beleving. De verloskundige zou om 00.00 uur weer terug komen om te kijken hoever we zouden zijn samen. In de tussentijd werd het steeds intenser. De weeën werden heftiger en kwamen sneller achter elkaar. Pappa stond mamma goed bij. In de tussentijd was ik aan het ijsberen in huis, liggen op bed of bank was ietwat onaangenamer. Als tussenstop hebben we ook nog gedoucht, de waterstralen gaven een ontspannen gevoel en verlichte de weeën. Rond 23.30 belde pappa de verloskundige, de weeën werden heftiger, ik vond het fijn als Hester (verloskundige) langskwam om te kijken hoe we ervoor stonden. Om 00.00 uur had ik 5 centimeter ontsluiting. Samen gingen we de goede kant op. Op het moment dat we besloten om naar het ziekenhuis te gaan braken mijn vliezen. De autorit ging goed, pappa reed achter ons zodat we uiteindelijke met zijn 3e naar huis konden gaan. Ik zat naast de verloskundige in de auto samen met een stagiaire. Wat een topper, Sophie. Om 01.15 lagen we geïnstalleerd in bed, ik had 9+ centimeter. Je komt er bijna aan, het echte werk kon gaan beginnen.

Als er een perswee aankwam gingen we ervoor. Tussendoor werd er gekeken of jou hartje sterk klopte. Samen deden we het erg goed.

Uiteindelijk ben je om 3.20 uur geboren, Nina Sofie. Wat zijn we trots op jou. We konden je eindelijk zien, vasthouden, kusjes geven en aanraken.
Op een natuurlijke manier ben je op de wereld gekomen. Zoals ik al eerder aangaf hebben wij gekozen om een cursus te volgen, HypnoBirthing. De cursus gaf ons naast kennis ook de rust en vertrouwen dat het vrouwelijke lichaam gemaakt is om wondertjes op de wereld te zetten op een natuurlijke en ontspannen manier. De cursus gaf ons meerdere handvaten die onder andere in het onderbewust van grote toepassing zijn. Ieder vrouw en haar partner hebben een bepaald idee bij en bevalling, dit was de onze. Zo natuurlijk mogelijk, zonder poespas, wilde wij jou op de wereld zetten. Een ander belangrijk aspect van de cursus was voor ons dat je als partners gaat samen werken en weet wat je als man zijnde kan doen om de vrouw te ondersteunen en kan helpen waar nodig. Hoe goed je jouw partner ook kent, een bevalling brengt andere gevoelens met zich mee.
Ik ben ook heel trots op pappa, hij heeft mij zo goed bijgestaan en het vertrouwen en rust gegeven dat het allemaal goed zou komen en dat ik het kon. Dat wij samen sterk staan.

Toen we je voor het eerst zagen en vast hadden, want een blijheid. Wij zijn zo blij dat je in ons leven bent gekomen. Zo trots.
Ik weet dat we nog veel mooie dingen gaan beleven, ik heb er zin in en weet pappa ook. Die is altijd in voor gekke dingen.
Xx Mamma