Ervaringen

Nienke

Dankzij de Hypnobirthingcursus bij Maria, is mijn tweede bevalling een hele mooie ervaring geworden, waarbij ik volledig vertrouwde op mijn lichaam en de moeder in me. Daardoor verliep alles vanzelfsprekend en soepel. De eerste keer dat ik onze pasgeboren baby aanpakte en aankeek, zag ik aan haar ontspannen en nieuwsgierige gezichtje, dat het ook voor haar een aangenaam begin op deze wereld was.

Marenske en Alex

Door de HypnoBirting van Maria konden wij ons samen voorbereiden op de bevalling. De audiobestanden hielpen om in een diepe ontspanning te komen, hier heb ik veel aan gehad zowel tijdens de laatste weken van de zwangerschap, als tijdens de bevalling zelf. De bevalling verliep prachtig. Door de cursus voelde ik mij zelfverzekerd en vertrouwde ik op mijn lichaam en mijn baby. Hierdoor een zeer ontspannen bijna pijnloze bevalling gehad zonder complicaties. Ik gun alle ouders zo’n ervaring

Angela en Valentijn

De cursus HypnoBirthing bij Maria heeft ons gesterkt in het idee dat ‘bevallingen’ prachtig kunnen zijn. We kregen tools om geheel te ontspannen en leerden hoe het vrouwelijke lichaam en de hormonen je helpen bij de geboorte. De wensen die we hadden uitgezet voor onszelf binnen de cursus zijn allemaal uitgekomen. We hebben de prachtigste ervaring van ons leven gehad toen onze zoon thuis geboren werd.

Sahrona en Roy

De HypnoBirthing cursus van Maria was erg leerzaam. Maria gaf al snel een vertrouwd gevoel en we voelden ons op ons gemak. Uiteindelijk is onze bevalling medisch geworden omdat het 6 weken te vroeg was, maar zelfs tijdens de “medische” bevalling hebben we veel gehad aan de cursus en is het alsnog een fijne en goede ervaring geworden.

Inge en Michiel

We wilden ons op onze manier voorbereiden op wat met zekerheid gaat komen: de geboorte. Praktische info, fijne oefeningen, voelen en vertrouwen. Zo fijn om dit aan jezelf en je kindje vanaf het begin mee te geven. Wij kijken dankbaar terug op een fijne zwangerschap met een prachtig einde en een positief, zelfverzekerd nieuw begin!

Bente en Marius

De cursus en opfriscursus HypnoBirthing bij Maria heeft ons twee keer een heel ontspannen, rustige en vlotte geboorte opgeleverd. We hebben ons gedurende de cursus samen heel goed voorbereid, zowel cognitief als fysiek als emotioneel en daardoor konden we beide keren met alle vertrouwen, ontspannen en zelfs genieten van de geboorte van ons kind. Twee keer een prachtige ervaring!

Chantal en Marco

Door de cursus HypnoBirthing met Maria hebben wij een hele leuke en gezellige tijd gehad en gingen wij goed voorbereid, ontspannen en vol vertrouwen de bevalling tegemoet. De bevalling is heel voorspoedig en ontspannen verlopen. Wij zijn heel blij dat we cursus bij Maria hebben gevolgd.

Aniëlle en Stephan

Dankzij Maria en de cursus HypnoBirthing had ik veel vertrouwen in de geboorte. De cursus heeft mij en mijn vriend geholpen oude trauma’s los te laten en open te staan voor een geboorte met vertrouwen en kracht. Met deze handvatten liep de geboorte vlekkeloos en ook mijn herstel na de geboorte was super. Wij zijn ontzettend blij met Maria en raden dit aan heel veel zwangeren aan. Onze baby Sam is een heerlijk ontspannen en goedlachse baby.

Marlieke en Sander

Hypnobirthing was voor ons nieuw. Mijn man stond er in eerste instantie sceptisch tegenover. De goede begeleiding en het heldere verhaal van Maria heeft bij ons geleid tot een prachtige ervaring van de geboorte van onze dochter.

Bianca en Joeri

Voordat we de Hypnobirthing cursus van Maria hadden gedaan zag ik enorm tegen de “bevalling” (geboorte) op. Door Maria leerden wij ontspanen de hele bevalling te beleven en hoe we zelf invloed konden uitoefenen op de geboorte van ons kind. Ondanks een heftige bevalling is het in grote lijnen alsnog gegaan zoals ik zelf voor ogen had. Ik kon relaxed blijven, volledig op mijn eigen kracht vertrouwen en ik kan positief op deze meest bijzondere ervaring terug kijken. Mijn partner wist door de cursus ook beter hoe hij mij kon steunen en dat was zo bijzonder om samen te doen!

Lonneke en Harold

Door de cursus HypnoBirthing bij Maria te volgen hebben we veel kennis over de geboorte gekregen, wat maakte dat we op veel voorbereid waren. We keken allebei met vertrouwen uit naar de bevalling, hoe deze ook zou verlopen. Onze mindset was positief. Voor Harold was de cursus heel prettig omdat het je betrokkenheid als partner vergroot, je groeit mee in het proces. Voor Lonneke was een belangrijk onderdeel van de cursus ontspannen om kunnen gaan met welke wending de geboorte ook neemt. Dat heb ik ook echt nodig gehad én kunnen doen tijdens de bevalling. 

Geboorteverhalen

Marjolein en Stephan

“Tijdens mijn zwangerschap zag ik erg op tegen de geboorte van onze zoon. Ik was bang voor het onbekende. Door de cursus HypnoBirthing werd ons duidelijk dat een geboorte een heel natuurlijk proces is en ik heb dan ook vooral geleerd om mijn angst los te laten. Maria heeft mij vertrouwen gegeven in mijn eigen lichaam. Het was ook erg prettig om de cursus met zijn tweeen te doen, hierdoor leer je elkaar nog beter kennen. Helaas was mijn man op missie en kon hij niet bij de geboorte aanwezig zijn, maar Maria heeft mij ondersteund tijdens de geboorte zelf. Haar kalme en rustige aanwijzingen zorgden ervoor dat ik met plezier terugdenk aan de geboorte van onze zoon Toon. Wij zijn haar dan ook enorm dankbaar.”

Naomi en Robin

De cursus voelde als een goede en volledige voorbereiding op de bevalling. Je leert hoe de natuurlijke bevalling in zijn werk gaat, en geeft jou en je partner handvaten voor tijdens de bevalling. Het heeft ons veel vertrouwen gegeven!

 

Katinka en Michel

Maria legt op een duidelijke en rustige manier uit wat je voor, tijdens en na een bevalling mag verwachten. Ze leert je hierbij om kritisch mee te kijken tijdens het proces en hierin zelf beslissingen te nemen. Dit gecombineerd maakt dat ik samen met mijn echtgenoot vol vertrouwen de bevalling tegemoet zag. Het heeft geresulteerd dat ik tijdens de bevalling ontspannen bleef waardoor ons kindje in alle rust geboren kon worden. De cursus HypnoBirthing is zeker een aanrader!

Nathalie en Erik

Geweldig cursus van top cursusleidster Maria Postma. Veel geleerd over bewustwording, van jouw positie in het baarprocess, keuzes die je hebt als vrouw en als moeder (‘niets ‘moet’ het is jouw lijf en jouw kind’) en natuurlijk de bevalling zelf. Door een goede voorbereiding op de bevalling hebben we in alle kalmte en focuss (uiteindelijk toch in het ziekenhuis) onze mooie dochter Finja Thorvi op de wereld geholpen.

Titia en Jeroen

Dankzij de cursus hebben we een prachtig geboorteverhaal te vertellen aan onze dochter Seraphine. We zijn dankzij Maria vol vertrouwen in Titia haar lichaam en met veel kennis over het geboorteproces en handige tools om te ontspannen de geboorte tegemoet getreden. Maria is heel hartelijk en betrokken bij de cursisten. We vonden het een fijne cursus!

Renske en Chris

Wij hebben de HypnoBirthing lessen als zeer prettig ervaren. Maria kan duidelijke uitleg geven over hoe een natuurlijke geboorte verloopt en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast gaat een belangrijk deel over hoe jij en je partner zelf tegen de geboorte aankijken. Mede door Maria’s lessen kon ik echt naar de geboorte uitkijken; ik had er zin in! Het was best een klus, want mijn zoontje lag met zijn hand tegen zijn wang geklemd. Daardoor waren de golvingen heel hevig. Toch kon ik op mijzelf, mijn zoontje en het geboorteproces vertrouwen en is alles goed gekomen, met een thuisbevalling en zonder pijnbestrijding: hoe ik het graag wilde. Mijn vriend heeft mij heel mooi ondersteund en voelde zich ook zelfverzekerd in zijn rol, doordat Maria hier ook veel aandacht aan heeft besteed. Wij raden de HypnoBirthing lessen van Maria daarom ook zeker aan!

Corina en Bastiaan

We hebben de onze bevalling bewuster meegemaakt en ondanks dat de bevalling in het ziekenhuis plaats vond, toch onze wensen tijdens de bevalling in eigen regie te hebben gehad. Mijn vriend en ik beleefden de bevalling samen en hij voelde zich echt betrokken bij de geboorte van onze zoon. Dit dankzij de HypnoBirthing cursus waar we veel geleerd hebben over bewustwording van je bevalling.

Rani en Ruben

Mijn vriend, moeder, schoonmoeder en ik hebben bij ons thuis een privécursus HypnoBirthing bij Maria gedaan en dat is een absolute aanrader. Wij besloten om onze moeders bij de bevalling te betrekken en zodoende hebben we samen de cursus gedaan, zodat we op hetzelfde moment met volle aandacht, onszelf optimaal konden voorbereiden op deze bijzondere gebeurtenis. Maria heeft ons bruikbare handvatten en duidelijkheid gegeven over hoe je, in plaats van angstig afwachten, zelf aan het roer kunt staan en te genieten van de geboorte. Dat hebben we dan ook zeker gedaan; Senna is, na een middag met zingen, koekjes bakken, in de tuin in de hangmat zwaaien, een heerlijke massage van voeten, buik en rug en een allerlaatste pittig stukje in alle rust bij ons thuis in het water geboren. Een moment waar wij allemaal met heel veel liefde naar toe terug kijken. Het is heerlijk te begrijpen wat er in je lijf en hoofd gebeurd, dank voor de goede begeleiding Maria!

Lisanne en Eric

Tijdens de zwangerschap van ons zoontje hebben wij bewust de keuze gemaakt voor de cursus Hypnobirthing, omdat beide ouders betrokken worden. Door de cursus leerde ik (nog meer) vertrouwen op mijn lichaam en leerde mijn man verschillende technieken om mij te ondersteunen tijdens het geboorteproces. Ik keek vooral uit naar de geboorte van ons zoontje en had voldoende handvatten om me te kunnen ontspannen. De geboorte van ons zoontje verliep uiteindelijk anders dan vooraf gehoopt. Maar door de cursus kon ik nog wel voldoende ontspannen, wat mezelf en vooral ons zoontje heeft geholpen om er relatief ongeschonden uit te komen.