Cursus op maat

                                                                Bekijk het aanbod en stel de cursus samen die voor jou geschikt is

 Workshop Beter Bevallen

 Wil je weten hoe je zelf je bevalling positief kan beinvloeden? Wil je weten hoe jij en je partner als een team kunnen samenwerken tijdens de geboorte van jullie baby? Wil je in een relaxte sfeer, een informatieve avond die niet zweverig is? In 1 avond bereid je je, samen met je partner, voor op de bevalling, in een gezellige en ontspannen sfeer. Duidelijke uitleg over het geboorteproces met praktische tips en trics voor de zwangere en de partner. Indien jullie de workshop liever live online ontvangen, met oog op de huidige Corona maatregelen, dan kunnen we gebruik maken van Teams.

Kosten per stel (inclusief een cursusmap en een ingesproken ontspanningsoefening):

  • Groepsworkshop 120,-
  • Privéworkshop €175,-  

Workshop Bekken in Balans

Wil je weten hoe je met eenvoudige oefeningen je lichaam voor kunt bereiden op een soepele geboorte? Wil je weten hoe je ruimte kunt maken in je bekken zodat je baby in stuit naar hoofdligging kan draaien? Heb je bekkenpijn tijdens de zwangerschap? Lag je eerdere baby tijdens de geboorte in een andere positie zoals sterrenkijker? In 1 avond krijg je inzicht in de spieren en ligamenten in en rondom het bekken en waarom deze een belangrijke rol spelen tijdens zwangerschap en geboorte. Daarnaast leren we oefeningen aan die balans en ruimte creëren in en rondom het bekken om de baby uit te nodigen om in een optimale geboortepositie te komen.   De kracht van de workshop zijn de praktische oefeningen duidelijke theoretische onderbouwing erbij. Jullie gaan onder begeleiding hiermee aan de slag en voelen zo direct welke invloed dit heeft op hun lichaam. De workshop is onder andere gebaseerd op de technieken van Spinning Babies, kennis vanuit de Fysiotherapie en bewegingen vanuit de zwangerschapsyoga Birthlight.   

Kosten per stel:

  • Groepsworkshop
  • Privéworkshop

Workshop Stuitligging; Baby in stuit uitnodigen om naar hoofdligging te draaien

Tijdens deze Workshop (Stuitconsult) krijg je inzicht in de spieren en ligamenten in en rondom het bekken en waarom deze een belangrijke rol spelen tijdens zwangerschap en geboorte. Daarnaast leer je oefeningen aan die balans en ruimte creëren in en rondom het bekken om de baby uit te nodigen in de optimale geboorte positie te komen. De Workshop Bekken in Balans (Stuitligging consult)heeft veel overlap met de workshop Bekken in Balans. Bij het stuitligging consult zitten echter extra specifieke oefeningen die de baby uitnodigen om naar hoofdligging te draaien. De kracht van het consult zijn de praktische oefeningen en duidelijke theoretische onderbouwing. Jullie gaan onder begeleiding hiermee aan de slag en voelen zo direct welke invloed dit heeft op je lichaam. Het consult is onder andere gebaseerd op de technieken van Spinning Babies, kennis vanuit de Fysiotherapie en bewegingen vanuit de zwangerschapsyoga Birthlight.

Kosten per stel (inclusief een cursusmap en oefenschema):

  • Groepsworkshop €120,-

De groepsworkshops geef ik met veel plezier samen met Krista Beentjes van Mamaste Yoga, Krista is zwangerschapsyogadocent en doula en samen bundelen we onze passie, kennis en kwaliteit.

 

“De workshop was ontzetten leuk en leerzaam om te volgen. Echt een aanrader voor iedere zwangere en haar partner. Ook voor een hoogzwangere is de workshop goed te doen. Maria en Krista zijn twee hele lieve en professionele cursusleidsters. Met hun achtergrond kan je er ook vanuit gaan dat ze weten waar ze het over hebben. Ze leggen stap voor stap uit hoe je bekken werkt en welke oefeningen voor- en tijdens de geboorte kan doen om de geboorte zo soepel mogelijk te laten verlopen.Het zijn fijne oefeningen om thuis met je partner te doen en de oefeningen voegen ook echt stuk voor stuk iets toe. Er zitten naar ons idee geen overbodige oefeningen tussen en ht valt ook reuze mee hoeveel tijd het in beslag neemt om thuis te oefenen. Na een aantal keer merk je al duidelijk verschil. Je bekken wordt stabieler en soepeler. Ook geeft het inzicht en daardoor vertrouwen in het geboorteproces als je weet hoe je bekken werkt. Het is leuk dat de partner op deze manier ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan het geboorteproces. De workshop werd lekker informeel gegeven en er was genoeg ruimte voor oefenen, het stellen van vragen en een kopje thee. We kijken er met veel plezier op terug. We hadden gewild dat we dit bij de geboorte van ons eerste kindje hadden geweten. Aanrader dus!”

Review Workshop Bekken in Balans

“Ik ben bij Krista en Maria terecht gekomen nadat Krista had gevraagd of zij iets voor mij kon betekenen vanwege het feit dat ik zo bezig was met de ligging van ons tweede kindje. Ons eerste kindje lag in stuit en werd daarom een geplande keizersnede. Ik merkte dat ik er graag alles aan gedaan wilde hebben om een eventuele tweede stuitligging te voorkomen. Samen met mijn man heb ik de Workshop Bekken in Balans  bij hen gevolgd en dit was ontzettend fijn. De informatie die gegeven werd was ontzettend waardevol. Ik had na de cursus het idee dat ik iets kon doen om de ligging te optimaliseren. Krista en Maria brengen de informatie op een fijne en interactieve manier over; ze vullen elkaar daar waar nodig aan en er was een fijne en ontspannende sfeer. Krista en Maria luisteren oprecht en eerlijk naar jouw verhaal en nemen de tijd voor je om vragen te beantwoorden of dingen te verduidelijken. Ik raad deze cursus door hen gegeven bij iedereen aan!”

Review Workshop Bekken in Balans

Kosten Workshops

Groepsworkshop Beter Bevallen: € 120,- per koppel

Groepsworkshop Bekken in Balans: € 120,- per koppel

Privéworkshop thuis of op de praktijk:* € 175,- per koppel

Combinatie van beide workshops als groepscursus € 220,- per koppel

Combinatie van beide workshops als privé workshop € 275,- per koppel

 

*Privécursus thuis mogelijk in de Gemeenten Castricum, Uitgeest, Heiloo, Egmond en Heemskerk.
Voor andere gemeenten is de Privécursus mogelijk in de praktijk in Castricum.

Willen jullie je aanmelden, of wil je meer informatie?